Römer Swingfix M i-SIZE

Römer Swingfix M I-Size AutostoeltjeDe Römer Swingfix M i-SIZE autostoeltje als beste uit de test van de consumentenbond als peuterstoeltje met Isofixbevestiging. Ook krijgt het autostoeltje een zeer hoge beoordeling voor veiligheid bij het bekende Duitse ADAC (vergelijkbaar met ANWB).

Voor wie is de Römer Swingfix autostoel geschikt?

Voor degene die voor de hoogste veiligheid voor hun kindje willen in de groep 0+/1  voor de kleintjes van 61 t/m 105 cm (3 maanden tot en met 4 jaar).

Wat zegt de Consumentenbond en ADAC over de Römer Swingfix?

romer-swingfix-m-i-size-beoordeling-veiligheid-consumentenbondVoordelen: Bij frontale botsingen scoort de Romer Swingfix zeer goed. Waar de bescherming bij een botsing van opzij nog wel eens te wensen laat scoort de Swingfix ook goed. Dit komt door de geïntegreerde SICT. Dit systeem zit in het autostoeltje verwerkt wat bij botsingen van opzij verlaagt de impact en absorbeert de kracht om de stabiliteit en veiligheid van uw kindje te vergroten. De autostoel staat standvastig in de auto door het gebruik van de 5-puntsgordel die eenvoudig is aan te passen. De kans om de stoel op een verkeerde manier te bevestigen is ook zeer klein. Door de labels te volgen is het gemakkelijk te begrijpen. De positie van het kindje wordt als prettig ervaart met veel ruimte. Mocht de Romer Swingfix vies worden, geen enkel problemen want de hoes kan in de wasmachine gewassen worden.

Nadelen: Het vastgespen kan wat lastig zijn echter eenmaal vast dan is er veel stabiliteit. De Romer Swingfix is wat zwaar. Wil je dus de stoel regelmatig in een andere auto zetten en je mist de kracht dan is dit wellicht niet voor jou. De ondersteuning van de benen kan beter. Dit is wel eenvoudig op te lossen door zelf een kussentje toe te voegen. De Romer autostoel neemt behoorlijk wat ruimte in (door veiligheidssystemen zoals SICT). Wees daarvan bewust als je een kleine auto hebt. Door de extra bescherming heeft jouw kindje een beperkt uitzicht naar buiten.

Verschillen Römer Swingfix/Dualfix versies

vergelijk-swingfix-m-i-size-dualfix-i-size-dualfix-2-r Het belangrijkste reden om voor de Romer Swingfix te kiezen is de veiligheid. Het grootste voordeel om voor de Römer Dualfix i-SIZE te kiezen is de zitverkleiner voor de pasgeborene die is bijgeleverd. De Dualfix 2 R en M i-SIZE zijn de meer eenvoudige of minder hoog scorende versies van de Dualfix i-SIZE en Swingfix autostoelen.

Prijs Romer Swingfix M i-SIZE
Adviesprijs: 495 euro
 
– Amazon – 575 euro (momenteel niet verkrijgbaar
– Bol.com – Niet leverbaar
– Babypark.nl – 449 euro <– goedkoopste
– Prenatal – Niet leverbaar
– Babyplanet – 549 euro (momenteel niet verkrijgbaar)
– Babylux.BE – 479 euro  <– goedkoopste
 
*Prijzen gecontroleerd op 12 nov 2020
Afmetingen Romer Swingfix M i-SIZE

– Hoogte: 48 centimeter

– Breedte: 44 centimeter

– Diepte: 74 centimeter

– Gewicht: 15 kilogram

Kenmerken 

– Vanaf 3 maanden tot en met 4 jaar (maximaal 18 kilogram, lengte kind 61 – 105 cm)

– In hoogte verstelbare steunpoot.

– Langer achterwaarts gericht reizen.

– Snel afneembare bekleding.

– In hoogte verstelbare steunpoot.

– Diepe, beschermende zijsteunen.

– V-vormige hoofdsteun.

– Zachte hoogwaardige borstkussentjes van neopreen.

– Snel afneembare bekleding.

– Geoptimaliseerde SICT inside zijwaartse botsbescherming.

– Stootbeugel is te verstellen voor beste comfort.

– 6 verstelbare standen voor de rugleuning. – 5-punts veiligheidsgordel.

– De autostoel is 90 graden draaibaar waardoor het zitje naar de deur gezet kan worden.

Op de foto hieronder kan de je Römer Swingfix M i-SIZE autostoel zien van pasgeborene naar 4 jaar:

Romer-Swingfix-Autostoel-3-maanden-tot-4-jaar-groep-0+-en-groep-1

 

Hoofdsteun: de hoofdsteun van de autostoel is v-vormig. Deze is ontworpen om de beweging van het hoofd te beperken als er een zijwaartse botsing is. Tevens geeft het een groot comfort aan het kind. Daarnaast is de hoofdsteun gemakkelijk aan te passen.

Borstkussens: de zachte kussentjes bij de borst zijn van neopreen. Dit is voor je kind zeer comfortabel. De kussens zorgen er voor dat de beweging van je kind beperkt worden bij een botsing. De kussens zorgen ervoor dat de vijfpuntsgordel nog fijner zijn. De borstkussentjes zijn gemakkelijk af te nemen om ze schoon te maken.

Römer-swingfix-m-i-size-made-in-germany

Vijfpuntsgordel: volgens Römer is het de meest veilige manier om een vijfpuntsgordel te gebruiken. Je kind zit goed bevestigd in de stoel. Het grootste voordeel is dat de kracht die er bij een botsing ontstaat en overkomt naar je kind wordt verdeelt over vijf punten zoals bij de heupen en schouders.

Steunpoot: doordat de steunpoot te verstellen is wordt er nog meer stabiliteit op de Römer Swingfix autostoel gecreëerd. De steunpoot zorgt ervoor dat er beperkte beweging is in rotatie en kantelen en ook nog eens de voorwaartse bewegingskrachten vermindert als er een botsing is om je kind nog meer te beschermen. Door middel van een indicator weet je op de steunpoot op een juiste manier stevig is bevestigd.

Achterwaarts reizen: bij de Römer Swingfix M i-SIZE reist je kind achterwaarts. Dit biedt de beste bescherming als je een frontale botsing hebt (frontale botsingen komen het meest voor). De meeste krachten die vrijkomen bij een frontale botsing zullen naar de achterkant van de autostoel verplaatsen. De resterende krachten zullen worden verdeeld over het bovenlijf, nek en hoofdje. Voorwaarts reizen zal een grotere kracht op het kind geven waardoor het minder veilig is.

romer-swingfix-veiligheid-baby-kindSICT: dit systeem (side impact cushion technology) zorgt voor de beste bescherming bij zijwaartse botsingen. Bij de Römer Swingfix is dit systeem in de stoel geïntegreerd. Het systeem zal de kracht die vrijkomt bij een botsing absorberen en een grote impact bij je kind wegnemen.

Zijsteunen: de zijsteunen bieden een extra bescherming voor zijwaartse botsingen naast de al geïntegreerde SICT. Deze zijn zacht en gevoerd die ook krachten van een botsing opvangen en het risico op letsel voor je kind verminderen.

Accessoires Römer Swingfix

Reservebekleding, zomerhoes, comfortable inzetstuk, spiegel achterbank, zonnescherm, comforthoes, autostoelbeschermer

Garantie Römer Swingfix

2 jaar op fabricage- en materiaalfouten

Video Römer Swingfix

Nog even een video kijken van de autostoel? Zie: