Romer Kidfix III (S, M) SICT (4-12 jaar)

romer kidfix XP autostoelIn de veilige en comfortabele Romer Kidfix XP autostoel voor oudere kinderen met het RÖMER ISOFIT-systeem wordt het kinderzitje vastgemaakt aan de ISOFIX-bevestigingspunten in de auto zodat er nog meer bescherming kan worden geboden. Vervolgens wordt het kind met de driepuntsgordel van de auto in het kinderzitje vastgegespt. Het kinderzitje kan ook zonder ISOFIT-bevestigingsarmen alleen met de driepuntsgordel worden gebruikt.

Bekijk alle modellenSide Impact Cushion Technology (SICT) bij de Romer Kidfix bestaat uit met lucht gevulde, energiebeheerkussens die de energie die vrijkomt bij een aanrijding van opzij met meer dan 25%* verminderen voor het kind in het zitje. Bij de  ROMER KIDFIX SICT voor oudere kinderen met het ISOFIT-systeem wordt het kinderzitje vastgemaakt aan de ISOFIX-bevestigingspunten in de auto zodat er nog meer bescherming kan worden geboden. Vervolgens wordt het kind met de driepuntsgordel van de auto in het kinderzitje vastgegespt. Het kinderzitje kan ook zonder ISOFIT-bevestigingsarmen alleen met de driepuntsgordel worden gebruikt.

Verschillen Romer Kidfix versies

romer-kidfix-2-3-ls-vs-vergelijking-tabel

Prijs Romer Kidfix (SICT)

Romer Kidfix III S – 269,90 – 309,90 euro
Romer Kidfix III M –  239 – 279 euro
– Prijzen Bol.com: Romer KidFix prijzen opvragen

Bekijk alle modellen

Afmetingen II / IIIS / IIIM

– Hoogte: 68-86 / 67-85 / 67-85 centimeter
– Breedte: 54 / 54 / 54 centimeter
– Diepte: 42 / 43 / 43 centimeter
– Gewicht: 7,3 / 8 / 7,5 kilogram

Kenmerken Romer Kidfix (SICT)

– Vanaf 4 jaar tot en met 12 jaar (15 kilogram tot en met 36 kilogram)
– In het RÖMER ISOFIT-systeem wordt het kinderzitje vastgemaakt aan de ISOFIX-bevestigingspunten in de auto.
– Gordelgeleiders zorgen dat de heupgordel correct over de heup en de diagonale gordel correct over schouders en bekken van het kind geplaatst worden.
– Diepe kuip met diepe, zacht gevoerde zijvleugels.
– Kleurindicator geeft aan of de ISOFIX-bevestigingsarmen goed zijn vastgeklikt.
– In 11 verschillende hoogtes verstelbare hoofdsteun.
– Verstelbare rugleuning met een veiligheidssysteem ter voorkoming van onjuiste bediening in de auto.
– Afstandhouder voor ruststand.

Extra’s bij de Romer Kidfix SICT:

– Side Impact Cushion Technology bestaat uit met lucht gevulde, energiebeheerkussens die aan beide zijden van het romer autostoeltje geplaatst zijn.
– Goed toegankelijk gordelpad.
– Eenvoudig over te zetten tussen verschillende auto’s.
– In meerdere posities te verstellen indien bevestigd met ISOFIT.
– Zacht gevoerde en wasbare bekleding.
– Side Impact Cushion Technology bestaat uit met lucht gevulde, energiebeheerkussens die aan beide zijden van het autostoeltje geplaatst zijn.
– Het zitje is altijd met ISOFIT in de auto verankerd, ook als er geen kind in zit.
– Een kinderzitje dat met het kind meegroeit.

Op de foto hieronder kan de je Kidfix autostoel zien. Nummer 2 is de SICT en dus het verschil.

romer kidfix 2 xp sict

Accessoires Romer Kidfix

Reserve hoes, zomerhoes, keep cool bekleding, autostoelmat

Garantie Romer Kidfix

2 jaar op fabricage- en materiaalfouten

Video Romer Kidfix

Nog even een video kijken van de autostoel? Zie:

Prijzen Romer Kidfix (SICT)

– Romer Kidfix III S – 229 – 314,90 euro
 Romer Kidfix III M –  279 euro
– Prijzen Bol.com: Romer KidFix prijzen opvragen

Bekijk alle modellen

Het is makkelijk om onze opgroeiende kinderen om als jonge volwassenen te zien. Het is gemakkelijk om te vergeten hoe kwetsbaar ze kunnen zijn bij ongevallen. Toch blijkt uit het onderzoek van Britax-Romer en dat van andere gerespecteerde organisaties dat de belangrijkste botsingsgebieden bij dodelijke auto-ongelukken frontale botsingen zijn (34%). Bij zijdelingse botsingen is dat 28%. Dus werd het 2/3 zitje ontwikkeld (Kidfix XP SICT). De stoel werd getest op een hogere standaard dan dat voor de wetgeving is vereist. De XP-Pad werd ontwikkeld:

xp-pad romer kidfix xp sict

Dit is een nieuw kussen dat bescherming biedt bij gebruik van een veiligheidsgordel voor volwassenen. Het maakt gebruik van een schokabsorberend schuim dat in eerste instantie werd ontwikkeld voor defensie. Het absorbeert eerst de krachten in de borststreek en ondersteund vervolgens de nek van uw kind als het hoofd naar voren rolt. Het kan de nekbelasting bij frontale botsingen met 30% verminderen.

Vervolgens werd er gekeken naar de zijwaartse botsingen. De tweede meest voorkomende botsingsgebied bij een ongeluk. De Side Impact Cushion Technology (SICT) werd nog verder verbeterd. XP SICT biedt extra bescherming dankzij geavanceerde kussentechnologie dat is ontworpen bij een zijwaartse botsing de energie te absorberen. Omdat het de afstand tussen de deur van de auto en de autostoel minimaliseert kan het de krachten met meer dan 25% doen afnemen voordat ze uw kind bereiken.

Men kwam erachter dat de veiligheidsgordels van 49% van de kinderzitjes verkeerd kunnen zijn gemonteerd. Ze zijn vaak verdraaid, zitten te hoog of passen rond de stoel en niet het kind. Met behulp van de kennis en ervaring werd door de experts een ideale oplossing om een aantal van die problemen aan te pakken. De Romer Kidfix XP SICT maakt gebruik van gordelgeleiders dat het vastmaken gemakkelijker maken.

Er worden veiligheidsinnovaties gebruikt die van Britax-Romer verwacht mogen worden. Er is met deze autostoel meer veiligheid bij frontale en zijwaartse botsingen. De Romer Kidfix is ook ontworpen om uw kindje veiliger vast te zetten.